top of page
Ieškoti

ODOS PRIEŽIŪROS MITAI

Atnaujinta: 2021-11-17


Pasiekę pažangą tyrimuose, dabar apie odą žinome daugiau nei bet kada. Tuo pačiu metu internetas ir socialinė žiniasklaida palengvino klaidingos informacijos sklaidą ir sukėlė sumaištį dėl odos priežiūros patarimų. Taigi, kaip atskirti faktus ir fantastiką? Žodžiu: MOKSLAS. Klaidinanti informacija negali atsilaikyti prieš tai, ką įrodė moksliniai įrodymai.

Tegul mūsų tiriamasis darbas yra jūsų vadovas, padedantis tikrinti madingus odos priežiūros patarimus ir paneigti paplitusius mitus.

PAGRINDINIAI ODOS PRIEŽIŪROS MITAI, Į KURIUOS REIKIA ATKREIPTI DĖMESĮ

Pasinėrę į grožio mitus, galite nuklysti nuo geriausios savo odos potencialo.

Trumpai ir aiškiai:

· Jei neturiu jautrios odos, ar reikalinga odos priežiūra be kvapų?

Pridėtiniai kvapai ilgainiui gali sujautrinti odą, todėl geriau jų vengti.

· Ar dilgčiojimas yra veiksmingos odos priežiūros ženklas?

Tikrai ne. Dažniausiai dilgčiojimą sukeliantys ingredientai sujautriną odą, o pagerinti kraujotakai galite švelniai masažuoti veidą ryte ar vakare.

· Ar geriant daugiau vandens galima išgydyti sausą odą?

Vanduo yra gyvybės šaltinis. Gerkite 1,5 litro į dieną vandens ir naudokite išorinius drėkinimo būdus maitinti ir palaikyti sveiką odą.

· Ar gerai naudoti retinolį dienos metu?

Retinolis praranda efektyvu UV spinduliuose, todėl geriau naudoti prieš einant miegoti.

· Ar silikonai yra saugūs odos priežiūrai?

Nors silikonai suteikia odai švelnią tekstūrą, juos sunku nuplauti ir jie užkemša poras. Nors ir suteikia fantastišką trumpalaikį efektą, venkite naudoti kasdien.

KAIP PATIKRINTI INFORMACIJĄ PAČIAM

Odos priežiūros teiginiai gali būti nekontroliuojami, kai jie pagrįsti perdėtais duomenimis ar vienkartine anekdotine, asmenine patirtimi. Dar blogiau, kai kurie yra tiesiog rinkodaros triukai, skirti paslėpti tiesą.

Jei abejojate, sugriaukite savo mitus, naudodamiesi kosmetikos ingredientų žodynu, kad surastumėte atskirų ingredientų privalumus ir trūkumus.

Norite įsigilinti į tai, kas tinka odai, o kas ne? Mes atlikome detektyvinį darbą už jus. Šios informacijos nuorodos: 1. Toxicology In Vitro, February 2018, psl. 237-245 2. Anais Brasileiros de Dermatologia, July-August 2017, psl. 521-525 3. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, August 2015, psl. 413-421 4. Journal of Cosmetic and Laser Therapy, August 2010, psl. 157-162 5. Therapeutic Delivery, July 2015, ePublication

63 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page